Mijn naam is José Berghout. Het Zeeuwse land heeft altijd een apart plekje in mijn hart gehad. Vroeger wist ik al: “later wil ik een plek in Zeeland”.Ik voel me half Zeeuwse/half Barendrechtse. Zeeland is mij met de paplepel ingegoten: mijn moeder was Zeeuwse en iedere zomervakantie gingen we op vakantie bij mijn oma in Wissenkerke. Het strand heeft voor mij een grote aantrekkingskracht: het bruisen van de zee, de wind; ze geven me energie! Na een strandwandeling en een (nieuwjaars)duik in zee voel ik me weer als herboren!

In april 2014 werd ik eigenaar van deze sfeervolle cottage, dat ik ‘In de wolken ‘ heb gedoopt. In het weekend geniet ik zelf van het huisje; doordeweeks wil ik het verhuren, om op die manier mensen te laten ervaren wat rust, ruimte en natuur met je doen. Om mensen zichzelf weer tegen te laten komen en zo weer opgeladen richting huis te kunnen gaan.

Naast mijn werk als communicatiemedewerker op een middelbare school ben ik eigenaar van massagepraktijk ‘de Pamperij’ (www.depamperij.nl) in Barendrecht. Ook masseer ik in woonzorgvilla Rittenborgh in Middelburg.
Masseren is voor mij communiceren met het lichaam. Door middel van een voetreflexmassage kan ik als gever en de klant als ontvanger het lichaam aanzetten om blokkades los te laten. Daarnaast wil ik de mensen bewust maken van wat hun lichaam hen te zeggen heeft. Op die manier zet ik ze weer met beide benen op de grond en voelt alles een stuk lichter.

Ik organiseer buiten het hoogseizoen op aanvraag 2 dagen in cottage ‘in de wolken’ voor 1 persoon. Even een ‘luchtje scheppen’, het samen met jezelf ervaren. Dit kan eventueel in combinatie met een voetreflexmassage.